Gabriela Dinulescu a castigat trei procese cu Romania Libera, dintre care doua cu daune moraleIn prezent, Romania Libera are mai multe plangeri penale

Dupa disponibilizarea vechilor jurnalisti de la Romania Libera si inlocuirea lor cu oameni adusi de turturica, de pe unde acesta a lucrat (a adus-o inclusiv pe sotia lui), ziarul a inceput sa piarda proces dupa proces cu fostii angajati, concediati fara niciun motiv de noul redactor sef,  instalat in locul lui Bogdan Ficeac.  Printre cei care au castigat procesele cu Romania Libera se numara: Gabriela Dinulescu (trei procese, dintre care doua cu daune morale), Florin Tanovici (doua procese), Sorin Ghica, Marian Garleanu, Adina Stefan, Mihnea Parvu Petru si lista ar putea continua. Dupa concedierile in masa facute in randul vechilor angajati, turturica si-a angajat protejatii pe drepturi de autor si pe carti de munca facute pe societati satelit din grupul Medien Holding. Din portofoliul Medien Holding  fac parte, pe langa Romania Libera, Hiparion Magazines, CMP (Corporat Media Publishing) si United Print. Celor disponibilizati nu le-a fost foarte greu sa castige procesele, din moment ce desfiintarea locurilor lor de munca nu a fost intemeiata, imediat aparand alti angajati in locul lor, toti devotati trup si suflet lui turturica dan. Angajarea acestora pe drepturi de autor si pe alte societati a fost facuta ca societatea sa scape atat de taxele care ar trebui platite la stat, dar si de Art. 72 din Codul Muncii, care interzice angajarea de oameni noi dupa disponibilizari colective.

Art. 72 Codul Muncii – (1) Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi încadrări pe locurile de munca ale salariaţilor concediaţi, timp de 9 luni de la data concedierii acestora.

(2) În situaţia in care in aceasta perioada se reiau activităţile a căror încetare a condus la concedieri colective, angajatorul are obligaţia de a transmite salariaţilor care au fost concediaţi o comunicare scrisa in acest sens si de a-i reangaja pe aceleaşi locuri de munca pe care le-au ocupat anterior, fără examen sau concurs ori perioada de proba.

Pe langa disponibilizarile facute abuziv de turturica dan,  SC “R” SA nu a respectat nici macar hotararile judecatoresti, prin care angajatii au castigat procesele cu ziarul Romania Libera, persistand in greseli. In prezent, impotriva RL,  exista mai multe plangeri penale si mai multe procese pe rol.

A doua zi dupa ce a fost disponibilizata, una dintre fostele angajate ale ziarului, Magdalena Tanasescu, a avut marea surpriza sa nu fie lasata de portar sa intre in cladire ca sa-si recupereze cartea de munca si lucrurile de acolo. Mai mult decat atat,  jos, pe peretele de la intrarea in cladire, era lipit un afis cu poza ei (pentru ca portarii sa o recunoasca),  asa cum se procedeaza cu criminalii in serie, pe ale caror portrete scrie mare, WANTED.  La

scurt timp dupa incident, la fata locului au venit si politistii care au constatat fapta.

Si ar mai fi multe de spus despre neregulile de la RL, ziarul condus de turturica dan impreuna cu oamenii devotati lui.

Dar asta, intr-un episod viitor.

Anunțuri