Ronnie James Dio a murit inconjurat de prieteni


Ronnie James Dio, unul dintre cei mai apreciati artisti ai muzicii rock din toate timpurile a murit duminica, la varsta de 67 de ani. Artistul suferea de cancer la stomac, motiv pentru care trupa sa, Heaven and Hell, a fost nevoita sa anuleze turneul din acest an. Pe 26 iunie, Dio, impreuna cu trupa sa, ar fi trebuit sa concerteze la Bucuresti, in cadrul festivalului Sonisphere, insa, in urma cu aproximativ o luna de zile starea sa s-a agravat si au fost anulate toate reprezentatiile.

Ronnie James Dio este cunoscut ca fiind solistul care l-a inlocuit pe Ozzy Osbourne in trupa Black Sabbath. De-a lungul  carierei sale, Dio a facut parte din trupele Black Sabbath, Rainbow, Dio, iar  din 2006, din  Heaven & Hell.

„Astazi, inima mea este franta. Multi  membrii ai familiei au reusit sa-si ia ramas bun de la el, inainte sa moara. Ronnie a stiut cat de mult este iubit. Apreciem enorm toata dragostea si suportul oferit si in acelasi timp va rugam sa ne acordati cateva zile pentru a ne confrunta cu aceasta pierdere teribila. Ronnie a iubit intreaga lume, iar muzica sa va ramane pentru totdeauna”, a scris Wendy Dio, sotia legendarului solist, pe site-ul oficial al acestuia.

Anunțuri