Dr. Mencinicopschi: „Deoarece nu se hranesc sanatos, copiii au ajuns sa fie mult mai bolnavi decat parintii lor”


Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a lansat astazi volumul doi al cartii „Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?”,  o carte care ne invata cum putem gati sanatos si cum putem diferentia alimentele sanatoase de cele nocive, de care trebuie sa ne ferim sau cum putem slabi sanatos (cateva kilograme, in doar patru zile).

Dr. Menci spune ca „a  manca nu e ceva simplu, ci este un act responsabil, care ar trebui invatat si predat la scoala”. El trage un semnal de alarma asupra faptului ca mancam fara sa ne hranim,  si din cauza a ceea ce mancam sau ce nu, suntem prea bolnavi, de la varste mult prea fragede. Deoarece nu se hranesc sanatos, copiii au ajuns sa fie mult mai bolnavi decat parintii lor. Statisticile spun ca adolescentii sunt obezi si bolnavi, ca sindromul metabolic se declanseaza de la 20 de ani, ca putem face accident vascular cerebral sau stop cardiac de la 30-40 de ani, ca suferim de toate bolile (diabet, colesterol marit, osteoartrite, boli hepato-renale, etc.), deoarece sistemul nostru imunitar nu mai face fata.

De asemenea, cartea aduce in prim plan adevaruri incomode despre minciuna din alimente, fraudarea si falsificarea alimentelor, despre alimentele ecologice si „traditionale”.

Cateva dintre sfaturile dr. Menci:

– MANCAND MAI PUTIN TRAIM MAI MULT; MANCAND MAI MULT NE MANCAM MAI REPEDE ZILELE

– Curele de slabire severe provoaca scaderea numarului de celule T si B si prabusirea sistemului imunitar

– Beti opt pahare de apa pe zi: unul la trezire, unul inainte de culcare si sase in cursul zilei

– Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate

– Atentie! Intre alimente si medicamente pot aparea uneori interactiuni nedorite

– Astazi, sistemul imunitar este pus in dificultate, nemaiputand recunoaste noile alimente si declansand reactii autoimune

– Simpla prezenta chimica a unei vitamine intr-un aliment nu este si o garantie ca acea vitamina poate fi utilizata de organism



Anunțuri