Turturica refuza sa ii publice pe cei care au castigat procesele cu RL


Interesul pentru ceea ce se intampla la RL este foarte mare, multa lume intrebandu-se de ce Adamescu nu ia nicio masura impotriva „omului” cu nume de pasare  (turturica)  si cat timp il va mai lasa pe acesta sa isi puna in aplicare planurile diabolice. Din momentul in care s-a vazut redactor sef la acest ziar, turturica a concediat toti oamenii capabili din redactie, razbunandu-se pe ei pentru ceea ce i s-a intamplat lui la Evenimetul zilei. A dat ordine oamenilor lui  (pusi in functii de conducere) ca toti cei care vor castiga procesele sa fie umiliti si sa nu li se publice niciun articol in ziar, gasind  astfel o noua strategie sa ii dea iar afara, de data aceasta „din vina lor”, pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile de serviciu.  Atunci cand i s-a reprosat modul murdar in care procedeaza, acesta a dat intotdeauna vina pe Adamescu.  Asa s-a intamplat in mai multe cazuri ale celor care au castigat procesele. turturica uita ca ziaristii disponibilizati sunt mult mai inteligenti decat el, luandu-si  din timp masuri de precautie.  De asemenea, uita ca pe vremea cand acestia lucrau la RL (iar el nici macar nu visa la asta), tirajul ziarului era undeva foarte sus. Acum, din cauza lui si a echipei cu care s-a instalat la conducerea ziarului,  tirajul este undeva foarte jos. Si asta  dupa o cheltuiala de  2,5 milioane de euro, cu asa zisa relansare.

Florin Tanovici este unul dintre cei carora nu li s-a publicat nimic de la reintegrare, chiar daca a trimis toate materialele  pe mai multe adrese de email, inclusiv la turturica si Adrian Rus, noul director al RL. Cu toate acestea, turturica a avut tupeul sa ii faca un referat in care specifica ca Tanovici nu si-a indeplinit obligatiile de serviciu.  Toate dorintele lui turtutica sunt puse in practica, pe loc, de dobre, sefa de la resurse umane, zisa si „nazista”, care, daca pana acum semna in numele lui Adamescu, mai nou, a inceput sa semneze si in locul noului director, Adrian Rus. Chiar daca Tanovici a pierdut recursul la procesul doi, ar fi bine ca dobre sa nu se bucure prea devreme si sa nu se mai laude in stanga si-n dreapta cu aceasta minuscula victorie. Urmeaza o cerere de revizuire a hotararii date si nu se stie care va fi pana la urma rezultatul. Ar fi bine sa nu se imbete cu apa rece,  sa onoreze invitatiile la politie care i se fac si sa  isi vada de plangerile penale pe care le are. Si sa nu uite sa il ia si pe turturica la politie, caci pana acum acesta a  refuzat sa onoreze invitatiile primite.

Una dintre plangerile penale, facuta de Tanovici, se refera la faptul ca, desi conducerea SC “R” SA motivase disponibilizarea lui (si a altor colegi) prin restrangere de activitate, imediat în locul lui a fost angajata alta persoana, pe acelasi post, cu aceeasi functie, care îndeplinea aceleasi sarcini de serviciu: corespondent local pentru judetul Dolj. Noul angajat trimitea texte si fotografii la redactia RL (care ii erau publicate), incalcandu-se astfel prevederile Art.72 – Codul Muncii. De asemenea, Florin Tanovici a mentionat in plangerea penala faptul ca după pronuntarea deciziei Tribunalului Dolj, care trebuia pusa in executare de indata, conducerea SC “R” SA a intarziat foarte mult punerea ei in aplicare, sub diverse motive, incalcand astfel prevederile articolelor 278 si 289 din Codul Muncii.

Faptul ca a câştigat procesul a generat o reacţie discriminatorie din partea sefilor lui, care nu i-au mai publicat niciun material. Mai mult decat atat, la contractul individual de munca al lui  Tanovici, era prevazut, printre altele,  faptul ca, timp de un dupa ce pleaca sau este concediat de la RL, nu mai are voie sa lucreze la niciun organ de presa concurent, indiferent ca este vorba de presa scrisa ori audio video, nici macar la o… legatorie, in Romania sau in alt stat al Uniunii Europene! De asemenea, pe aceeasi perioada, nu are voie sa detina actiuni, sa fie asociat ori sa administreze nicio societate din domeniul presei, nici macar la o… legatorie.  Si concediat si lipsit de dreptul de a-si exercita meseria, un alt abuz facut de RL impotriva angajatilor.

Oare Adamescu stie de acest tandem dobre- turturica care in toate actiunile lor murdare il invoca pe el? Ca de fiecare data cand concediaza pe cineva acestia dau vina pe Adamescu, care nici macar nu isi cunoaste angajatii? Un alt caz este cel al Gabrielei Dinulescu careia, la doar o saptamana de la reintoarcerea la redactie, i s-a desfacut iar contractul de munca, invocandu-se acelasi „motiv” ca si prima data, acela de restructurare, desi  instanta o repusese in drepturi si nu aveau voie sa o concedieze cel putin sase luni. Dupa castigarea procesului doi au refuzat sa o reintegreze, iar acum se afla la cel de-al treilea proces castigat, cu daune morale.  Lista continua cu Marian Garleanu, care, dupa castigarea procesului, a intampinat aceleasi greutati din partea celor care trebuiau sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca.

Si cu toate acestea, pe langa faptul ca a dat afara toti oamenii pe care i-a gasit acolo, in 2007,  si a prabusit tirajul ziarului, turturica inca face legea la RL.  Inca are „conturi de reglat” cu vechii angajati (care nu au gresit cu nimic), in loc sa-l preocupe chestiile majore (cum ar fi prabusirea tirajului dupa marea si costisitoarea relansare)  si ceea ce tine strict de functia pe care inca o are.  S-ar parea insa ca nu inca pentru mult timp si ca cei care trebuiau sa inteleaga ceva, incep sa priceapa.

Anunțuri