Scandal la lansarea cartii lui Ion Iliescu de la Bookfest


Astazi, in jurul orei pranzului, la Romexpo, la standul Bookfest, acolo unde fostul presedinte Ion Iliescu isi lansa carteaDupa 20 de ani. 1989″, a avut loc un incident provocat de cativa tineri din grupul de actiune „Noii golani”,

care au scandat lozinci anticomuniste. Acestia aveau afise cu chipul fostului presedinte  pe care scria „CAUTAT” pentru: furtul Revolutiei din decembrie 1989, chemarea minerilor din 1990, instigare la violenta impotriva studentilor anticomunisti, ascunderea adevarului despre Mineriade, manipularea opiniei publice. De asemenea, pe afis era trecut si locul unde fusese vazut ultima data presedintele: „ultima data vazut la Institutul Revolutiei, ascunzandu-si crimele”.

George Simion, unul dintre tineri,  i-a strigat lui Iliescu ca el trebuie sa fie la puscarie, nu sa lanseze carti. „Aici este o manifestare de cultura. Cei care nu au respect fata de carte nu au ce sa caute aici. Ceea ce faceti dumneavoastra este huligalism”, i-a replicat Iliescu tanarului care mai declansase un scandal si anul trecut, cand fostul presedinte isi serba ziua de nastere.

Tinerii turbulenti au fost scosi din cladire de catre fortele de ordine si de ofiterii SPP. Tinerii au incercat sa intre  din nou in cladire, insa nu au mai fost lasati, intr-un final, fiind ridicati de jandarmi.

Politia va declansa cercetarile penale doar la sesizarea fostului presedinte.


Anunțuri