Adamescu, lucrat pe la spate de Turturica si sefa de la Resurse Umane


Redactorul sef Dan Turturica, impreuna cu sefa de la Resurse Umane, Anda Dobre, l-au bagat la bucluc pe patronul ziarului Romania Libera.

Oamenii in care acesta a avut cea mai mare incredere, lasandu-le  conducerea ziarului pe mana,  i-au adus numai necazuri lui Adamescu. Profitand de faptul ca era imputernicita sa semneze documentele de personal si pe cele in domeniul muncii, Anda Dobre si-a depasit cu mult atributiunile si, la solicitatea lui Dan Turturica, a semnat tot ce se putea semna in locul lui Adamescu, chiar daca era vorba de acte false. Astfel, Adamescu nici nu stie ca a semnat (prin Anda Dobre) pentru desfacerea, de patru ori, a contractului de munca a unei angajate, ultima data  chiar in timp ce aceasta era concediata si in litigiu cu RL. De asemenea, Adamescu nu stie ca semnatura sa a fost folosita pe niste acte false, intocmite pe cand angajata era deja concediata, prin care o anunta ca lipseste nemotivat de la serviciu si ca va fi cercetata de catre o „comisie de disciplina”. Motivarea ei era insa una foarte bazata: fusese concediata, de doua ori in doua saptamani (tot de acesta), cu noua luni inainte. Adamescu nu stie nici ca i-a desfacut contractul de munca (in timp ce era concediata), din cauza „abaterilor disciplinare”, angajata savarsind in viziunea sa „o abatere disciplinara grava, prin care a incalcat contractul individual de munca”, deoarece lipsise de la serviciu. Oare ce contract de munca din lume te obliga sa mergi la serviciu dupa ce esti concediat? De asemenea, Adamescu nu stie nici faptul ca actele false, semnate de Dobre in numele lui, au fost depuse de aceasta in instanta, in timpul litigiilor cu angajata.

Cam asta se intampla la RL si cam asa se intampla peste tot unde un angajat isi depaseste atributiunile, crezand ca o functie de conducere este eterna si ca ii da posibilitatea de a face  orice.