Numarul bebelusilor morti in urma incendiului de la maternitatea Giulesti a crescut la cinci


De cateva zile,  de cand s-a intamplat nenorocirea la maternitatea groazei, din  cadrul spitalului Giulesti, nu-mi revin.  Nu ma pot impaca cu gandul si nu pot accepta faptul ca o asistenta iresponsabila, de care depindea viata a 11 micuti, aflati la terapie intensiva, a inchis usa si i-a lasat in voia sortii, timp de aproximativ 45 de minute, in conditiile in care acestia depindeau de ea si aveau nevoie de supraveghere non stop.

In cursul noptii a mai murit unul dintre micuti, numarul acestora crescand la cinci. Bebelusul, care avea arsuri pe 75% din corp, era intubat si  suferise in urma cu doua zile un stop cardiorespirator.  La spitalul Grigore Alexandrescu se mai afla in prezent inca  sase micuti, dintre care unul intubat,  in stare grava. Primii trei bebeluşi au murit, luni seară, în timpul incendiului produs in sectia de Terapie Intensiva de la Maternitatea Giuleşti, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi.

Daca asistenta se afla la locul de munca si isi facea datoria, aceasta nenorocire nu s-ar fi intamplat si nu ar fi ajuns sa arda de vii niste suflete nevinovate.  Ma doare ceea ce se intampa in tara asta si nu pot accepta ca exista oameni carora nu le pasa, oameni care se joaca cu viata  nou nascutilor, care nu se pot apara singuri. Ma doare ca traiesc aici, unde se fura ca in codru si sunt promovate nulitatile si nu se iau masuri drastice in privinta celor care gresesc.   Oare  ce o fi in sufletul acelor parinti, care cu o zi sau doua inainte cunoscusera fericirea suprema, aceea de a deveni parinti, fericire care nu se compara cu nimic pe lume, iar acum sunt in situatia de a-si ingropa copiii din cauza unei asistente iresponsabile, care i-a lasat in voia sortii, sa arda timp de 45 de minute?  Nu exista durere mai mare pentru acei partinti de  ingeri.

Asa arata Sectia de Terapie Intensiva a spitalului Giulesti, dupa stingerea incendiului

Anunțuri