74 de lucrari ale lui Tonitza, scoase la licitatie de fiica sa


Casa de Licitatie Ara Art Collection îsi începe activitatea pe 23 septembrie, ora 19, la Casa Monteoru din Calea Victoriei 115, cu o licitatie de autor. Cele 74 de lucrari ce urmează a fi licitate, încorporează desene, schite si studii inedite, provenite din colectia Catrinei Tonitza, fiica marelui artist.

Autenticitatea si starea de conservare a lucrărilor, prezentate pentru prima dată publicului larg, este garantată de expertul Ariadna Zec, drd. în istoria artelor (sec. XVIII-XIX), Prof. Univ. la Catedra de Istoria si Teoria Arhitecturii, cu o constantă preocupare pentru starea patrimoniului cultural national.

Lucrările acoperă temele majore abordate de Tonitza: portretul si autoportretul maestrului fără atelier, sărăcia si deznădejdea prizonieratului în Primul Război Mondial, inocenta si melancolia chipurilor de copii, florile, peisajele si naturile statice, lumina si exotismul Dobrogei, senzualitatea nudului.

Vizionarea lucrărilor va avea loc în zilele de 21 – 23 septembrie, între orele 13-19, in cadrul expozitiei ce va precede evenimentul.

Anunțuri