S-au decernat Premiile Nobel pentru cele mai ciudate şi inutile descoperiri ştiinţifice


Cea de-a 19-a ediţie a Premiilor Ig Nobel, desfasurata la sediul Universităţii Harvard, Cambridge,  si-a desemnat castigatorii. Premiile pentru cele mai ciudate şi inutile descoperiri ştiinţifice au fost înmânate de foşti laureaţi ai adevaratelor  Premii Nobel.

Pe lista câştigătorilor s-au aflat Karina Acevedo-Whitehouse şi Agnes Rocha-Gosselin de la Zoological Society din Marea Britanie şi Diane Gendron de la Instituto Politecnico Nacional din Mexic, care au primit premiul  pentru Inginerie, după ce au pus la punct o nouă metodă de studiere a maladiilor respiratorii ale balenelor.

O echipă de cercetători chinezi, coordonată de Min Tan de la Guangdong Entomological Institute, din care a făcut parte si Gareth Jones de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, a primit IgNobel pe 2010 pentru Biologie, după ce a demonstrat în mod ştiinţific faptul că liliecii obişnuiesc să practice sexul oral. „Observaţiile noastre reprezintă primul studiu pe plan mondial care atestă faptul că felaţia este practicată cu regularitate şi de alte animale adulte, nu doar de către oameni”, au afirmat laureaţii acestui premiu.

Un alt castigator, Manuel Barbeito de la Universitatea Fort Detrick din Maryland, a fost premiat pentru faptul ca a demonstrat că microbii se lipesc de firele de păr din barbă.

Anunțuri