Sistem, pe aceeasi scena cu Smokie


În perioada 13 – 24 octombrie, oraşul Bergen din Norvegia va găzdui un festival dedicat berii. Pe parcursul celor 12 zile de festival, pe lângă bere, distracţie şi fel şi fel de petreceri tematice, vor susţine recitaluri 16 artişti şi trupe locale şi internaţionale. Alături de  Smokie şi Madcon, anul acesta va concerta si trupa Sistem, care le va arăta norvegienilor că butoaiele de bere pot face şi spectacol.

Bergen este cel de-al doilea oraş ca mărime din Norvegia. Supranumit şi “capitala culturală a Norvegiei”, Bergen găzduieşte pe tot parcursul anului numeroase festivaluri de artă. În anul 2000 a fost unul dintre cele nouă oraşe europene desemnate  capitale europene ale culturii. Din acest oraş provin mulţi artişti, oameni de ştiinţă, sportivi şi politiceni renumiţi. Edvard Grieg, faimosul compozitor şi pianist de muzică clasică este unul dintre “fii orasului”.

Percuţioniştii de la Sistem vor petrece câteva zile în Bergen şi deja au stabilit un traseu de obiective importante de vizitat, printre care şi celebrele fiorduri care mărginesc oraşul.  “Suntem nerăbdători cu toţii să ajungem în Norvegia, pentru că este o ţară pe care nici unul dintre noi nu a văzut-o până acum. Ne-am documentat pe Internet şi am văzut că Bergen este un oraş foarte frumos, cu multe lucruri interesante de văzut. Sperăm, de asemenea, să facem două show-uri foarte bune acolo şi să adăugăm mulţi norvegieni pe lista noastră de fani”, spune Zoli.

Anunțuri