Conducerea Romaniei Libere le cere concediatilor sa accepte incetarea contractului pe cale „amiabila”


Impozitarea drepturilor de autor a adus un nou val de concedieri la Romania Libera, unde majoritatea angajatilor fusesera obligati sa treaca pe drepturi de autor, pentru ca Societatea sa se sustraga de plata taxelor catre stat. Unii dintre ei erau platiti pe drepturi de autor pe contracte incheiate pe numele rudelor. Acum, daca tot se impoziteaza si drepturile de autor, iar SC R SA nu mai poate fenta statul in niciun fel, asa cum a facut-o pana acum, singura solutie a fost o noua concediere, care, bineinteles, a lovit tot in vechii angajati, cei care nu au fost niciodata agreati de „marele ziarist” turturica dan, inca redator sef al RL. Evaziunea fiscala de la acest ziar a fost demascata de unul dintre fostii angajati, care a facut o sesizare la ITM, dupa ce fusese  santajat, cu ceva timp in urma, sa accepte salariul minim pe cartea de munca, iar restul de bani sa ii primeasca pe drepturi de autor.  Intre timp, contractul pe drepturi de autor i-a fost anulat si mult timp angajatul a fost platit cu salariul minim de pe cartea de munca, iar in final a fost concediat. In situatia lui se mai afla si altii.

Din noul val de concediati face parte si un secretar de redactie, Puiu Cornel, aflat in prag de pensie, pe care nu-l va mai angaja nimeni la varsta de 61 de ani. Dar ce conteaza atata timp cat protejatii lui turturica (multi dintre ei inca la faculatate) raman si distrug incet-incet RL? Ce conteaza ca patronul este nemultumit, iar tirajul este undeva, foarte jos, atata timp cat turturica isi ia salariul, iar tinerii angajati de el pot merge in timpul programului la facultate, sa-si termine studiile? Ce conteaza ca protejatii  lui nu au experienta, iar acest lucru se vede din paginile ziarului si din tirajul foarte scazut? Atata timp cat turturica il mai poate usura pe patron de niste bani (cam multi pentru distrugerea unui ziar de talia RL) si poate concedia dupa bunul sau plac, si fara niciun motiv,  oamenii pe care el nu-i simpatizeaza,  RL va pierde in continuare procese pe banda rulanta.

Mai nou, atunci cand sunt anuntati ca au fost concediati, oamenii sunt obligati sa accepte „plecarea pe cale amiabila”, pentru a nu mai putea da in judecata Societatea si a castiga procesele, asa cum s-a intamplat pana acum.


Anunțuri