Cum se fac concedierile abuzive si „revocarile” concedierilor sau cum sunt hartuiti angajatii la Romania Libera


Noii angajati ai lui Adamescu nu sunt in stare nici macar sa conceapa o decizie de concediere. Cititi in continuare cum arata o concediere facuta de „profesionistii” de la Romania Libera, care nu au nici cele mai mici cunostinte juridice si care incalca in mod flagrant legea, motiv pentru care au pierdut si majoritatea proceselor cu angajatii. Mai nou, toate aceste aberatii sunt semnate de Delia Voirica Rus, ca administrator, functie pentru care, pana mai ieri, semna sotul acesteia, Adrian Rus. Iata concediarea:

In temeiul art.65 alin.1 din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii

Administratorul Societatii R SA

DECIDE:

Art.1  Incepand cu data de 20.10.2010, inceteaza contractul de munca al……, inregistrat la ITM sub nr…., prin concediere pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, determinata de desfiintarea postului…, in conformitatea cu art. 65 alin. 1 din Codul Muncii.

Art.2 Ca masura de protectie sociala salariatul beneficiaza de compensatie baneasca in cuantum de 200% din salariul de baza brut din cartea de munca primit in ultima luna de munca, in conformitate cu prevederile art. 35 din Contractul Colectiv de Munca la nivel de Ramura Mass Media si Actului Aditional nr….. la Contractul Colectiv de munca la nivel de ramura Mass Media.

Art3. Angajatii vor fi consultati pentru a opta intre dreptul la preaviz de 20 de zile lucratoare, prevazut in art. 57 alin.1 din Contractul Colectiv de Munca la nivel de Ramura Mass Media sau dreptul la compensarea in bani a preavizului cu o indemnizatie egala cu salariul de baza brut pe o luna, in conformitate cu prevederile art. 57 alin. 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivel de Ramura Mass Media.

Preavizul intra in vigoare la data comunicarii deciziei.

Art.4 In cadrul Societatii R SA nu sunt disponibile locuri de munca.

Art.5 Prezenta decizie se va comunica … si la ITM.

Art.6 Impotriva prezentei decizii de incetare a contractului individual de munca, salariatul poate formula contestatie la Tribunalul Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

SC R SA

Prin Administrator

Delia Viorica Rus

De mare exceptie aceasta concediere, care spune, la Art.3, ca desi angajatul poate opta intre preavizul de 20 de zile lucratoare si dreptul la compensarea in bani a preavizului, totusi „contractul de munca al angajatului inceteaza de la data comunicarii deciziei” (Art.1).  Sunt atatia juristi inteligenti, care pot intocmi o decizie de concediere ca lumea, dar nu au sansa sa lucreze pentru ca sunt angajati numai cei cu pile.  Oare pe ce baza se fac angajarile la RL?

Si iata si „revocarea” concedierii, conceputa la doua zile distanta dupa ce decizia abuziva de concediere isi facuse deja efectul, iar contractul de munca al angajatului incetase de mult. Decizii facute fara respectarea legii si mereu pentru a hartui angajatul. De unde prima decizie anunta incetarea pe loc a contractului de munca, cea de-a doua, nula,  il obliga pe acelasi angajat sa vina la serviciu pe perioada preavizului, specificand si data la care urmeaza sa ii inceteze contractul de munca! Asa procedeaza oamenii lui Adamescu, protejatii lui, cei care au dus tirajul ziarului RL undeva aproape de faliment. Atata timp cat acesta nu va inceta sa se inconjoare de oameni care nu cunosc legea si hartuiesc angajatii, lucrurile vor sta din ce in ce mai rau. Capetele luminate de la SC R SA (cei care taie si spanzura), in speta jurista, administratorul si sefa de la Resurse Umane, Anda Dobre, nu stiu nici macar ca o decizie de concediere, prin care i-a incetat contractul de munca unui angajat, o poate anula numai instanta si nu angajatorul,  caci atunci inseamna ca acesta poate interveni asupra contractului de munca al angajatului dupa bunul plac, incercand sa scota actul nul de sub controlul instantei.

Iata deci si „revocarea” concedierii (care isi facuse efectul cu doua zile inainte), prin care angajatul este concediat inca odata, revocare facuta probabil dupa ce acelora care au conceput decizia le-a fost atrasa atentia ca desfacerea contractului de munca a fost una abuziva. Asa se procedeaza la Romania Libera, unde cei concediati sunt somati, dupa luni de zile, sa vina la serviciu, fiind apoi dati afara, „din vina lor”, dupa mult timp de cand le-a incetat contractul de munca, pentru…. „absente nemotivate”! Iata cum suna „revocarea” concedierii, care nu face altceva decat sa il anunte pe angajat de inca o concediere, desi contractul ii incetase cu cateva zile inainte:

In temeiul art.65 alin.1 din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii

Administratorul Societatii R SA

DECIDE:

Art. 1  Se revoca Decizia administratorului SC R SA emisa sub nr…. in data de 14.10.2010.

Art. 2  Se acorda termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare prevazut de Art. 57 alin 1 din Contractul Colectiv de munca la nivel de Ramura Mass Media, incepand cu data de 22.10.2010 si pana la data de 19.11.2010.

Art.3 Incepand cu data expirarii termenului de preaviz inceteaza contractul individual de munca al…, inregistrat la ITM Bucuresti, prin concediere pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, determinata de desfiintarea postului…, in conformitatea cu art. 65 alin. 1 din Codul Muncii.

Art. 4  Ca masura de protectie sociala salariatul beneficiaza de compensatie baneasca in cuantum de 200% din salariul de baza brut din cartea de munca primit in ultima luna de munca, in conformitate cu prevederile art. 35 din Contractul Colectiv de Munca la nivel de Ramura Mass Media si Actului Aditional nr….. la Contractul Colectiv de munca la nivel de ramura Mass Media.

Art. 5 In cadrul Societatii R SA nu sunt disponibile locuri de munca.

Art. 6 Prezenta decizie se va comunica … si la ITM.

Art. 7 Impotriva prezentei decizii de incetare a contractului individual de munca, salariatul poate formula contestatie la Tribunalul Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

SC R SA

Prin Administrator

Delia Viorica Rus

Tare nehotarata aceasta doamna Rus, care azi da o decizie, maine o revoca, neintelegand ca dupa ce i-a desfacut contractul de munca unui angajat, doar instanta mai poate anula acel act. O metoda abuziva de bulversare a angajatului, care, desi a fost concediat, este in continuare hartuit moral de oamenii lui Adamescu, „alesi pe spranceana”.

A…. Si lucrul cel mai important… Angajatul concediat abuziv se afla in litigiu cu R SA! Mai mult decat atat, desi cea de-a doua decizie (care este nula, deoarece a fost facuta la doua zile de la incetarea contractului de munca) il obliga sa mearga la serviciu pe perioada preavizului, Dobre Anda i-a cerut sa-si faca lichidarea dupa primirea primei decizii,  i-a cerut cartelele de intrare in sediul societatii si i-a inchis telefonul de serviciu!

Anunțuri