77 de piese înscrise la preselecţia Eurovision 2011


S-au înscris 77 de piese in cursa pentru desemnarea melodiei care va reprezenta ţara noastră la ediţia Eurovision 2011 de la Dusseldorf. „Cred că apariţia în curtea Televiziunii Române a  BMW-ului seria 3, marele premiu al selecţiei naţionale Eurovision 2011, i-a impulsionat pe compozitori pe ultima sută de metri. Numărul melodiilor înscrise a răsturnat pronosticurile sumbre ale unor cârcotaşi, care, motivând cu preselecţia timpurie şi cu organizarea finalei naţionale de Revelion, anticipau că nu vom avea niciun înscris în competiţie. Iată însă că artiştii români au înţeles miza extrem de importantă – personală şi naţională – a participării la acest eveniment, drept pentru care, marţi, juriul de specialişti va avea de unde să aleagă cele minimum 12 piese finaliste!”, a declarat Marina Almăşan Socaciu, coordonatoarea proiectului Eurovision 2011.

Organizatorii, în prezenţa unui notar, vor deschide, maine, 8 noiembrie, plicurile primite la TVR, iar cele care întrunesc toate condiţiile din regulamentul concursului vor fi jurizate, marţi, 9 noiembrie într-o primă fază, cea de preselecţie, de un juriu format din compozitori, interpreţi, profesionişti din radio şi televiziune. În urma acestei jurizări, între 12 şi 17 piese  vor intra în Selecţia Naţională Eurovision.

Selecţia Naţională Eurovision 2011 se va desfăşura la TVR, în noaptea de Revelion, şi va fi difuzată, în direct, pe TVR 1 şi TVR Internaţional.

Anunțuri