Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, judecat pentru omor prin imprudenţă


Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, acuzat că i-a administrat megastarului anestezicul care i-a provocat moartea, pe 25 iunie 2009,  şi că nu i-a asigurat îngrijirile medicale necesare, va fi judecat pentru omor prin imprudenţă.

Dupa declaratiile facute împotriva lui Conrad Murray de catre martorii acuzării, judecătorul Michael Pastor de la Curtea Superioară din Los Angeles a considerat că există suficiente probe pentru ca medicul să fie trimis în faţa justiţiei pentru a fi judecat pentru omor prin imprudenţă. Conrad Murray va fi oficial inculpat pe 25 ianuarie, air in cazul în care va fi condamnat, acesta riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

Judecătorul Pastor, care i-a suspendat  licenţa medicului Murray în statul California, a ţinut cont în decizia sa de recomandările procurorului din Los Angeles, care considera ca medicul Conrad Murray este vinovat de omor prin imprudenţă, pentru ca si-a abandonat pacientul după ce i-a administrat propofol, un anestezic puternic pe care Michael  îl utiliza ca somnifer.

Conrad Murray a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului, în ziua morţii acestuia, însă afirmă că a făcut acest lucru la cererea expresă a starului. Zilele trecute, medicul Christopher Rogers, directorul Institutului de medicină legală din Los Angeles, care a efectuat autopsia starului, a declarat că, în opinia lui, Michael Jackson a fost omorât.

 

Anunțuri