A murit ”golanul” Cristian Paturca


Ieri, in jurul orei 14,  a murit Cristian Paţurcă, autorul cântecelor golanilor, cantate de romani  în  Piaţa Universităţii, in 1990.  Paţurcă a fost găsit decedat în garsoniera în care locuia cu chirie de catre  proprietarul locuinţei. Cristian Paţurcă suferea de mai mult timp de tuberculoză , anul trecut fiind internat pentru tratament la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Pe 27 aprilie 2010, Cristian Paţurcă a fost decorat de catre  Traian Băsescu cu  Crucea Naţională Serviciul Credincios – clasa a III-a, distincţie acordată la implinirea a 20 de ani de la manifestaţia din Piaţa Universităţii.

Anul trecut,  pe când era internat în spital, Paţurcă spunea că a ajuns un boschetar, dupa ce un candidat la alegerile locale i-a dat o garsonieră, care i-a fost luată după încheierea scrutinului. Înainte de a ieşi din spital, Paţurcă a primit titlul de revoluţionar şi o sumă importantă de bani. Cu aceasta ocazie a  anunţat că va scoate un nou album, spunând că daca nu l-a putut lansa în decembrie 2009,  albumul va putea fi lansat şi post-mortem.  Albumul, care urma să aibă titlul „La majorat”, nu a fost încă lansat. În decembrie 2010 a fost lansat ultimul CD al lui Cristian Paţurcă, pe care a înregistrat colinde în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

Anunțuri