”50 de minute cu Plesu si Liiceanu”, o emisiune de ”igiena mentala”, pe TVR1


De duminică, 23 ianuarie, ora 18, TVR 1 lansează emisiunea ”50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu”.

Emisiunea va putea fi urmarita săptămânal si va fi o emisiune structurată sub forma unui dialog între scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu şi filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu. Emisiunea este una de ”igienă mentală” şi îşi propune să stimuleze capacitatea oamenilor de a gândi pe cont propriu.

„E vorba de lucruri care ne frământă pe toţi, unele pentru că le suportăm zi de zi, altele pentru că fac parte din constantele vieţii înseşi. Ce facem cu viaţa noastră, de ce facem sau spunem prostii, de ce urâm sau de ce invidiem, ce sens are cititul, la ce e bună democraţia sau dacă e bine să faci politică sunt întrebări care ne privesc pe toţi şi în jurul cărora, conştient sau nu, ne construim viaţa”, spune Gabriel Liiceanu. Programul porneşte de la ideea că românii sunt din ce în ce mai puţin atraşi de emisiunile canalelor de televiziune.

La ”50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu”, telespectatorii  vor putea urmări duminica, de la ora 18,  subiecte precum: Despre speranţă, Despre prostie, Merită să faci binele?, Ce înseamnă să gândeşti pe cont propriu?, E bine să faci politică?, Ce faci cu viaţa ta?, De ce călătorim?, De ce invidiem?,  Ai noştri tineri, Ce facem cu copiii noştri?, E bună democraţia?, De ce citim?, Mulţumesc, domnule Profesor, Despre impostură, Oamenii pe care i-am cunoscut, Cain şi Abel, Ce regretăm?, Ochiul străinului etc.

Reclame