Dr. Mencinicopschi a lansat ghidul ’’Alimente pentru o viata sanatoasa’’


Ghidul de preventie si terapeutica, ’’Alimente pentru o viata sanatoasa’’,  lansat ieri de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari pentru Chimia Alimentara, in colaborare cu prof. dr, Puia Negulescu, prezinta detaliat rolul alimentelor si al substantelor considerate esentiale pentru mentinerea sanatatii.

Medicul grec Hipocrat afirma ca alimentele trebuie sa ne fie si medicamente, iar medicamentele sa devina alimentele noastre, pentru a ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si sa previna aparitia bolilor.

Cartea ’’Alimente pentru o viata sanatoasa’’ isi propune sa raspunda la intrebarile despre cum sa ne hranim si mai ales cum sa ne alegem alimentele cele mai sigure pentru sanatatea noastra. Putini sunt aceia care stiu ca, de fapt, culorile fructelor sunt, fitochimice cu rol activ in metabolismul organismului uman , unele dintre ele esentiale, mai importante decat hrana insasi. Toate aceste lucruri sunt descrise, pe larg, in ghidul de preventie si terapeutica, lansat de Editura Litera.

Dr. Mencinicopschi a lansat pana acum mai multe carti, printre care ‚’’Biblia Alimentara’’ (in 2008) si “Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?” (in 2010).

Anunțuri