Dr. Menci a lansat o carte de bucate, cu retete sanatoase


 

 

 

 

 

 

In prezent, pe piata exista multe carti de bucate, insa niciuna dintre ele nu ne invata cum sa gatim gustos, hranitor si cu adevarat sanatos in acelasi timp. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, s-a gandit sa scrie una,  prin care sa ne invate cum sa gatim corect retetele traditionale romanesti. Este vorba despre prima carte de gastronomie nutritionala, „Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos”.’’Restrictiile pot fi inlocuite cu sfaturi, iar retetele traditionale, care abunda in grasimi, sare si combinatii alimentare nepotrivite, pot fi revizuite, astfel incat sa se transforme in alternative sanatoase pentru organism”, este de parere dr. Mencinicopschi, care analizeaza si rescrie majoritatea retetelor noastre preferate, de la borsuri, supe, tocaturi, la salate, fripturi si dulciuri.

Cu ocazia lansarii cartii de bucate, autorul le-a prezentat invitatilor doua mese: una plina cu mancaruri sanatoase, pe care le recomanda in cartea sa, iar alta pe care abundau mancaruri nesanatoase, prajite si pline de grasime, etichetate cu ASA NU!

Anunțuri