Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William va fi transmisă pe Internet


Nunta regala a prinţului William (28 ani) cu iubita lui din facultate Kate Middleton (29 ani) va fi difuzată în direct pe Internet, pe un site recunoscut oficial de casa regală, devenind prima nuntă regală din Marea Britanie transmisă în acest fel. Evenimentul din 29 aprilie, care se estimeaza a fi urmărit de circa 2 miliarde de persoane, va putea fi vizionat pe site-ul www.youtube.com/theroyalchannel, unde va exista şi un blog live multimedia. Transmisiunea va fi efectuată de postul public de televiziune BBC, fără a conţine însă comentariile de pe post.

Fotografii de la nunta regală vor fi postate pe site-ul de partajare de imagini Flickr şi anunţurile din ziua nunţii vor fi publicate pe site-ul oficial al căsătoriei regale (www.officialroyalwedding2011.org). 

In ultima vreme, familia regală britanică foloseşte tot mai mult Internetul şi o mulţime de aplicaţii media, fapt pentru care si-a creat

o pagină şi pe reţeaua de socializare Facebook (www.facebook.com/TheBritishMonarchy).

Kate si William s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, iar relaţia lor  a început în 2003, fiind intrerupta de o scurtă despărţire în anul 2007. Cei doi  s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Anunțuri