In timp ce executorii judecatoresti il strang cu usa, Adamescu cumpara acţiuni la Intercontinental


In timp ce executorii judecatoresti il strang cu usa, pentru ca nu vrea sa plateasca drepturile salariale celor patru ziaristi care au castigat procesele,  patronul Romaniei Libere, Dan Adamescu,  a cumpărat miercuri, prin societatea de asigurări Astra, 16,22% din acţiunile companiei hoteliere Intercontinental, cu 16,9 milioane lei  (4,1 milioane euro), acesta detinand in prezent 31,96% din titluri. Astra a mai cumpărat acum cateva zile un pachet de 0,03% din acţiunile Intercontinental, pentru 27.000 de lei. Adamescu deţinea anterior  un pachet reprezentând 15,71% din titlurile Intercontinental, prin intermediul The Nova Group Investments România.

În acţionariat se mai regăseşte firma Lido, aceasta controlând 11,8% din titlurile Intercontinental.

The Nova Group Investments a propus patru candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al companiei hoteliere. Pe listă se regăsesc Dan Adamescu şi fiul său, Alexander Adamescu, în prezent administratori, Lucian Ciofoaia, directorul diviziei de real estate a grupului, şi Daniel Onuţe.

Familia Adamescu a cumpărat în urmă cu cinci ani, pentru 10 milioane de euro, hotelul  Rex din staţiunea Mamaia. Hotelul a fost preluat de la Viorel Păunescu.

Sunt de notorietate procesele pierdute de Adamescu cu vechii angajati ai Romaniei Libere. In prezent, alti patru ziaristi au castigat procesele, insa patronul refuza sa respecte hotararile judecatoresti, care il obliga la reintegrarea acestora pe posturile anterior detinute si la plata tuturor drepturilor salariale de la concediere si pana la reintegrarea efectiva. Cei patru sunt:  Cristina Boiangiu, Magdalena Tanasescu, Tiberiu Lovin si Daniel Popa si se adauga unei liste lungi de ziaristi care au castigat procesele impotriva RL,  printre care Gabriela Dinulescu, Sorin Ghica, Adina Stefan, Mihnea Parvu Petru sau Florin Tanovici. Pentru ca Adamescu  a refuzat in nenumarate randuri sa puna in aplicare hotararile judecatoresti, definitive si irevocabile, cei patru ziaristi au apelat la executori judecatoresti, care au facut deja demersurile necesare pentru recuperarea banilor.

In prezent, pe rolul Tribunalului Bucuresti figureaza mai multe procese, intentate de fosti angajati ziarului RL. Este vorba despre Andrei Dumitru, Florin Esanu, Bogdan Costea, Valentina Grigore si Aida Danaila, concediati, fara niciun motiv de inca redactorul sef, turturica dan.

Anunțuri