Eurovision 2011 se desfasoara pe parcursul a trei zile


Marti, 10 mai, de la ora 22, va debuta cea de-a 56-a editie a concursului internaţional Eurovision, organizat în acest an în Germania, la Dusseldorf, la care participă 43 de tari. Cele trei competitii vor fi transmise, în direct, pe TVR 1, TVR HD şi TVR International  în zilele de 10, 12 si 14 mai. Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM, trupa care reprezinta tara noastra,  numai daca vor urmări concursul la televiziunea publică din tara în care se află, pentru a afla numerele de telefon alocate piesei.

Cele 19 ţări care vor evolua în prima semifinală de marti, 10 mai, sunt, în ordinea intrării în concurs, urmatoarele: Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elveţia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croaţia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaijan şi Grecia. Piesele lor vor putea fi votate de telespectatorii din aceste ţări, la care se adaugă şi cei din Marea Britanie şi Spania, două dintre cele cinci ţări mari calificate direct în finală.

România va fi reprezentată de trupa Hotel FM, cu piesa Change, şi va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, în 12 mai.

Sâmbătă, 7 mai, la Thonhalle din Dusseldorf, a avut loc ceremonia de deschidere oficială a concursului Eurovision 2011. Cele 43 de delegatii, înscrise în acest an la concurs, au defilat pe covorul rosu prin fata a peste 1.000 de jurnalisti acreditati si au fost întâmpinati de către primarul orasului Dusseldorf, de oficialii EBU si de cei ai televiziunii germane care organizează concursul Eurovision, NDR.

Anunțuri