China Disabled People Performing Art prezinta “Bodhisattva cu 1000 de mâini” la Sala Palatului


Miercuri, 15 iunie, pe scena Sălii Palatului va urca trupa China Disabled People Performing Art, adica 36 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 22 de persoane cu deficienţe de auz, 12 persoane cu deficienţe vizuale şi 2 persoane cu dizabilităţi fizice. Alături de aceştia, se vor afla coordonatorii lor, cei care îi îndrumă din faţa scenei, îi antrenează, le induc mişcările şi favorizează comunicarea lor cu publicul. Fiecare spectacol al celor de la China Disabled People Performing Art este rezultatul multor ore de muncă susţinută.

China Disabled People Performing Art este o trupă înfiinţată în 1987 şi este formată exclusiv din persoane cu dizabilităţi. Fie că este vorba despre persoane care nu văd, nu aud, nu pot vorbi sau au o dizabilitate locomotorie, toţi aceşti oameni au învăţat, de-a lungul timpului, să viseze şi să creadă în visele lor. Cu suportul şi susţinerea întregii societăţi, trupa poartă  visul persoanelor cu dizabilităţi şi creează o artă specială care încântă audienţele şi care, de-a lungul timpului, a schimbat atitudini.

Trupa a călătorit în întreaga lume, din Asia până în Europa, America, Africa şi Oceania si a avut peste 150 de spectacole în 60 de ţări, în locuri celebre, precum Carnegie Hall, John F. Kennedy Performing Arts Centre, La Scala, Jocurile Paralimpice de la Atena 2004 şi Jocurile Olimpice de la Beijing 2008.

Declarată Artist pentru Pace UNESCO, trupa a prezentat ”My Dream” pe toate teritoriile lumii, mereu cu aplauze la scenă deschisă.  Spectacolul a fost declarat „fenomen mondial”, reuşind ca în turneele întreprinse de-a lungul anilor să îi impresioneze chiar şi pe liderii politici ai momentului. Bill Clinton, Mahathir Bin Mohamad, Al Gore, Gerhard Schroeder, Aleksander Kwasniewski şi-au înscris cuvintele în cartea de onoare a trupei, exprimându-şi admiraţia pentru acest proiect care aduce speranţă.

Spectacolul  “My Dream”, care a facut trupa celebra,  va junge în România pe 15 iunie, pentru un eveniment care va avea loc la Sala Palatului. Show-ul are peste 25 de momente şi este un amestec de teatru, balet, dans tradiţional, dans modern şi muzică, un “fenomen mondial”, aşa cum a fost numit de către comunitatea internaţională.  Printre momentele speciale pe care trupa le va susţine la Bucureşti se numără: “Bodhisattva cu 1000 de mâini”, Paradisul, Fluturii îndrăgostiţi (Romeo şi Julieta ai Chinei) si  „Dansul paunului”.

Anunțuri