Cine este Otto Karl Peter? Noul administrator al Romaniei Libere…


Anul trecut, pe 24 iunie, scriam despre noul administrator al Romaniei Libere, cel de-al treilea de cand ziarul a fost cumparat de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu si condus de (mana sa dreapta la acea vreme) redactorul sef turturica. Pe atunci era vorba despre Delia Viorica Rus, sotia fostului administrator Adrian Rus, care a stat in aceasta functie tot un an de zile… Intre timp, Adrian Rus a fost numit directorul ziarului (in locul Merilenei Mantu, care la randul sau fusese numita in locul lui Alexander Adamescu), lasand mostenire functia de administrator, sotiei sale. De mentionat faptul ca prin aceste doua functii (de administrator si director) a trecut si mostenitorul omului de afaceri, Alexander Adamescu, care, intr-un final, satul de citatii la politie pentru a da declaratii in diverse plangeri penale facute de catre fostii angajati ai ziarului, s-a spalat pe maini, lasandu-i pe altii sa raspunda.
Cine este Otto Karl Peter? Ati ghicit! Este noul administrator! Oare ce functie ocupa acum Delia Viorica Rus, fost administrator si sotia fostului-fostului administrator Adrian Rus, daca acesta inca functioneaza ca director general pe site-ul ziarului? Ramane de vazut… Fiecare dintre cei care s-au perindat prin aceste functii s-au ales din partea fostilor angajati cu plangeri penale si invitatii la politie pentru a da declaratii. Asa ca, functia de administrator nu e tocmai una lejera…
Despre Otto Karl Peter, noul administrator al Romaniei Libere, nu putem spune inca nimic, pentru ca nu stim cine este… Stim doar ca numirea sa in functie a venit o data cu (ce credeti?) schimbarea denumirii SC „R” SA (cea care edita cotidianul „Romania libera”) in SC „Basic Media” SA. Motivul schimbarii denumirii societatii, acum cand executorul judecatoresc bate usa? Acela de a scapa de punerea in executare a hotararilor judecatoresti, obtinute in instanta de catre vechii angajati, care au fost concediati de SC R SA, ceea ce inseamna reintegrarea acestora pe posturile detinute anterior si plata din urma a tuturor salariilor, pana la reintergarea efectiva a acestora.

Anunțuri