Omara Portuondo & Orchestra Buena Vista Social Club, live la Teatrul de vara din Herastrau


Pe 30 iulie, incepand cu ora 19, Omara Portuondo & Orchestra Buena Vista Social Club vor sustine un recital de exceptie in cadrul evenimentului TM LIVE, care va avea loc la Teatrul de vara din Herastrau.
Nascuta in 1930, in Havana, Omara Portuondo, cantareata supranumita Edith Piaf a Cubei, si-a inceput cariera la 15 ani ca dansatoare la Tropicana Club. In 1952, Omara si sora ei, impreuna cu alte doua prietene, formeaza trupa Cuarteto Las D’Aida. Cele patru sustin turnee in SUA si apar alaturi de Nat King Cole la Tropicana. Dupa 15 ani, Omara isi indreapta pasii catre o cariera solo. In 1959 apare primul sau album solo de jazz cu influente cubaneze: Black Magic.
Oda pentru Che Guevara, Hasta Siempre, devine rampa de lansare care ii Omarei aduce consacrarea mondiala. In 1996, Portuondo canta in duet cu Compay Segundo, pe albumul Buena Vista Social Club. Urmeaza alte turnee, care includ o serie de concerte, chiar si la Carnegie Hall.
Legenda muzicii cubaneze va concerta la Bucuresti alaturi de 14 instrumentisti cubanezi, dar pe scena vor evolua si Havana Latin Band, Brazilian Girls, DJ Bidi, Tropical Dance Crew si MC Wilmark.

Anunțuri