Tupeu maxim: Directorul Romaniei Libere, Adrian Rus, declaratii false in dosarul in care este cercetat penal


Adrian Rus, mana dreapta a lui Adamescu si director general al companiilor grupului de presa Medien Holding (care include si cotidianul Romania Libera) este cercetat penal, avand calitatea de invinuit in dosarul unuia dintre fostii angajati ai ziarului, pentru refuzul sistematic de punere in aplicare a hotararilor judecatoresti, dupa procesele castigate de acesta in instanta. Chemat la sectia de politie pentru cercetari, ce credeti ca a declarat acesta? Ca nu a avut si nu are nicio legatura cu firma SC R SA (actuala Basic Media SA), singura care edita pana nu de mult ziarul Romania Libera, desi si-a pus semnatura in calitate de administrator al SC R SA pe multe decizii, mai ales pe cele de concediere. A auzit domnul Rus de fals in declaratii? Iata doar una dintre semnaturile sale in calitate de administrator al SC R SA, functie pe care a detinut-o pana in 2010, dupa care i-a cedat-o sotiei sale, Delia Viorica Rus, pentru ca acesta sa devina director general al companiilor grupului de presa Medien Holding, care bineinteles o include si pe fosta SC R SA (actuala Basic Media SA).

Cat tupeu trebuie sa ai ca sa faci declaratii false in calitate de invinuit intr-un dosar penal (chiar daca esti sustinut de Adamescu), cand exista dovezi clare impotriva ta?
Iata si dovada ca singura firma care edita ziarul Romania Libera, SC R SA, a cesionat marca în favoarea Medien Holding, al carei director este, nimeni altul, decat Adrian Rus:
cesionare
Inainte de aceasta miscare, pentru a scapa de datorii si de ziaristii care o preseaza cu respectarea hotararilor judecatoresti, conducerea Romaniei Libere a transferat toate bunurile de pe singura societate care edita ziarul Romania Libera (SC R SA) pe alte societati si banii in alte conturi, dupa care a schimbat denumirea firmei SC R SA in Basic Media SA, pentru a i se pierde urma. A uitat insa sa schimbe CUI-ul noii firme, fiind acelasi cu cel al SC R SA.
Acum, cand fostii angajati solicita respecatrea legii si punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti, Adrian Rus spune ca nu are nicio legatura cu respectiva firma pentru care, nu de mult, semna ca administrator (iar in prezent ca reprezentant) si le arata acestora buzunarele goale.
Pe 16.05.2011 Monitorul Oficial a publicat cererea Societatii R SA (Societatea care a editat ziarul Romania Libera si care la acea vreme era in curs de schimbare a denumirii in Basic Media SA) de “deschidere a procedurii falimentului in procedura simplificata, in conformitate cu dispozitiile Legii 85/2006, stabilirea ca data limita pentru formularea cererii de deschidere a procedurii insolventei in forma simplificata a datei de 20.06.2011; desemnarea si numirea unui lichidator judiciar”.

Anunțuri