Adamescu in croaziera, angajatii morti de foame


Ilegalitatile comise de Adamescu Jr. la Romania Libera sunt de notorietate. Instrainarea bunurilor de pe SC R SA, singura firma care edita ziarul, schimbarea denumirii acesteia in SC Basic Media SA, pentru a i se pierde urma, miscarea de personal pe alte firme satelit (de pe contract de munca pe drepturi de autor), concedierea vechilor angajati si nerespectarea hotararilor judecatoresti sunt singurele lucruri pe care juniorul a reusit sa le faca in cei cativa ani de cand taticul Dan Grigore Adamescu i-a facut cadou Romania Libera. Intr- un final, dupa instrainarea a tot ce se putea de pe fosta SC R SA, actuala SC Basic Media SA (terenuri, imobile, tipografie etc)  juniorul a bagat firma in faliment, cu doar 10 zile inainte de a le plati fostilor angajati, care au castigat procesele, drepturile salariale.  Asta nu inainte de a incheia cu ei, prin „locotenentii” sai, Dan Sabau si Adrian Rus, procese verbale prin care se obliga sa le achite banii. De mentionat faptul ca fosta SC R SA a fost prima societate pe actiuni din Romania. Dar ne luam de la asta acum? Oricum nu poate intelege juniorul, cetatean german,   cat suflet au pus cei care au infiintat-o, in 1990… Atata timp cat taticul i-a facut- o cadou, si are bani, isi poate permite orice: chiar sa ii rada in nas justitiei, desi are dosar penal.

Dupa aceasta isprava, juniorul Adamescu a plecat in croaziera, pe banii angajatilor, ca doar odata implineste baiatul 34 de ani. Si toate acestea in timp ce sclavii de pe plantatia de la Romania Libera mor de foame, asteptand, de doua luni, sa primeasca salariile. Juniorul i-a lasat fara bani si de Paste si de 1 Mai, iar astazi s-au implinit doua luni de cand angajatii nu au mai primit salariile. Dar ce conteaza cand patronul se distreaza si se simte bine?

Un singur lucru i-a umbrit juniorului escapada in croaziera: inainte de plecare a primit un telefon din partea sectiei 11, unde are dosar penal, fiind cercetat pentru abuz in functie si nerespectarea hotararilor judecatoresti, alaturi de Adrian Rus, Dan Sabau si Dobre Anda. Acesta a promis solemn ca, la intoarcere, primul sau drum va fi la sectie. Ramane de vazut daca se va tine de cuvant sau urmeaza sa ajunga la sectie cu mandat de aducere.

Anunțuri