Cum i-a imbogatit Adamescu pe Dan Sabau si Adrian Rus, directorii Romaniei Libere


Pe 10.12.2008, Alexander Adamescu (in calitate de administrator al Medien Holding si al S.C. GRUPUL DE PRESA ROMAN S.R.L) a cumparat, cu 2.100.000 EUR (două milioane o sută de mii EUR), toate părtile sociale detinute de catre asociatii S.C. Domus Magazin S.R.L (99% prin Medien Holding si 1% prin GPR. Printre cei cinci asociati se aflau, nimeni altii, decat actualii directori de la Romania Libera, Dan Sabau si Adrian Rus.

În calitate de asociati ai S.C. Domus Magazin S.R.L., Adrian Rus, director al companiilor Medien Holding si Dan Sabau, director financiar al Medien Holding si totodata administrator al firmei pe care a bagat-o in faliment acum o luna de zile, Basic Media, au primit de la S.C. MEDIEN HOLDING S.R.L,  reprezentată prin Alexander Adamescu, în calitate de administrator urmatoarele sume: Adrian Rus-264.600 EUR, iar Dan Sabau- 56.700 EUR.

Dupa ce i-a imbogatit, Adamescu i-a pus in functii de conducere a holdingului Medien, din care face parte si Romania Libera.

Vânzarea tuturor părtilor sociale ale celor cinci asociati a avut loc la un pret  2.100.000 EUR (două milioane o sută de mii EUR).

Ca urmare a vânzării de părti sociale, structura capitalului social al societătii S.C. Domus Magazin S.R.L este următoarea: Asociatul S..C MEDIEN HOLDING S.R.L. (care este Alexander Adamescu) detine 99,9 % din capitalul social, iar asociatul S.C. GRUPUL DE PRESA ROMAN S.R.L. (care este tot Alexander Adamescu) detine 0,1 % din capitalul social.

De ce ar fi cumparat acesta partile sociale de la Domus Magazin pe doua firme diferite, al caror administrator este tot el?

Reclame